Hudpleje, Makeup, Sephora

Sådan finder du din perfekte foundation – en komplet guide

Dette indlæg indeholder reklame

Sådan finder du din perfekte foundation

Sådan finder du din perfekte foundation

I kender det sikkert godt.. Den evige jagt efter den perfekte foundation, der altid ender med spildte penge, på produkter der ikke bare gør din hud mere ujævn, men som også var helt forkert i farven, selv om man spurgte sig til råds hos beautyadvisorne i butikken.. I HAVE BEEN THERE – og selvom jeg stadig har nogle ups’ere, er jeg langt mere gearet til kunsten i at finde den rette foundation, og denne guide er lavet til dig, der gerne vil blive proff til at udvælge den rigtige foundation til din hudtype, og finde den rigtige farve, helt selv.

Sådan finder du din perfekte foundation:

Sådan finder du din perfekte foundation

Okay, så hvor starter man når man føler man har endevendt hele markedet og stadig ikke kommet i mål? Man starter selvfølgelig med sin base. Det er nemlig her din foundation skal sidde. INGEN makeup vil nogensinde sidde pænt, hvis ikke man plejer sin hud og giver den de bedste forudsætninger for at skulle have makeup på.

Find din hudtype

I cant stress this enough! Hvis du ikke kender din hudtype, eller kun har et semi-kvalificeret gæt, så er det første step, du skal tage. Man kan faktisk ret hurtigt afgøre hvilken hudtype man har, og her er den mest almindelig måde at gøre det på.

  1. Sæt dig foran et spejl med naturligt dagslys. Dit ansigt skal være vasket, men brug endelig ingen produkter what so ever på huden. Hvordan ser din hud ud? Er den skinnende og blank? Så har du sikkert fedtet som hudtype. De med fedtet hudtype lider også ofte af urenheder, store porer og måske endda akne, grundet overproduktion af sebum i huden.Er din hud stram og synes at mangle fugt? Så har du sikkert tør hud. Tør hud kan også vise sig ved at din hud skaller, og huden har altså et underskud af den sebum og de olier, den skal bruge.Er din hud irriteret, rød og blusser du nemt op? Så har du sikkert sensitiv hud, der skal passes ekstra meget på. Når huden er sart, reagere den kraftigt på ALT du putter i ansigtet, så find nogle produkterne der ikke er alt for skrappe for din hud.Er din hud lidt af det hele? Måske den både er stram, men du også føler dig fedtet i T-zonen? Så har du kombineret hud og der findes flere forskellige måde at være kombineret på. Normal til tør, Normal til fedtet.2. Når du har fundet frem til din hudtype, så find en lækker hudpleje rutine, der passer til din hud. Det behøver på ingen måde at være dyrt at finde gode produkter. Pudderdåserne har fantastiske produkter, og Nivea laver nogle helt fantastiske dag/nat cremer samt makeupfjerningsprodukter.

Læs også: Sådan får du den smukkeste glød

Sådan finder du din perfekte foundation

Foundation 101

Nu har du din hudtype på plads. Så er det tid til at dykke ned i den store verden af foundations. Jeg ville til hver en tid starte i Sephora eller Magasin. Her får du nemlig den bedste vejledning efter min mening. Brug Google til at udvælge et par foundations, der passer til dine behov, med din hudtype i mente. Måske du har tør hud, men ønsker fuld dækning? Det kan også være du har fedtet hud, men ønsker lav dækkeevne?

Full Coverage Foundations

Full coverage foundations er ofte meget tunge for tør hud, så hvis det er et look du ønsker, men du lider af tør hud, er der et par stykker jeg ville anbefale dig at vælge, og nogle du bør holde dig fra:

Vælg disse: Nars Natural Radiant Longwear Foundation, Bobbi Brown Skin Longwear Weigthless Foundation, Sephora Glow Perfection Foundation, Make Up For Ever HD Foundation.

Hold dig fra dem her: Kat Von D Lock it Foundation, Fenty Pro Filt’r Soft Matte Longwear Foundation, Becca Ultimate Coverage Foundation, Estee Lauder Double Wear Foundation

Der er OF COURSE nogle afvigelser. Jeg har hørt et par stykker der har kunne få Fenty Foundation til at virke på tør hud, og nogle sværger til Double Wear, trods sin tørre hud. Men ovenstående er en god rettesnor for, hvad du skal vælge.

Medium Coverage Foundations

For nogle kan det være svært at finde en medium coverage foundation, når man har fedtet hud, da hudens sebum ofte kan “smelte” makeuppen af.  I terorien kan det problem løses med en oil controlling primer og en god setting spray, (mere om disse lidt længere nede i indlægget) men hvis man er på udkig efter et godt bud er det min anbefaling at:

Vælge disse: Nars Sheer Glow Foundation, Gosh Foundations Drops, Hourglass Vanity Stick Foundation, Anastasia Beverly Hills Stick Foundation, Clinique Even Better Foundation.

Dewy eller mat?

Alle foundation har et finish, og der findes flere forskellige af dem – Mat, Dewy, Semi matte, Sheer, Radiant og garanteret også mange flere. Hvilket finish du vælger, er en kæmpe smagssag. Nogle ønsker et helt matte look, mens andre gerne vil have lidt glød. Det står oftest på indpakningen, sammen med foundationens dækkeevne.

Primers og Settingsprays

Som nævnt kan man også gå ind med andre produkter og “fixe” sin foundation. En primer gør at din makeup holder bedre, og kan påføres mere smoothly, og så findes de i et hav af varianter med alt fra fugtgivende, oliekontrollerende, colorcorrecting og endda porer maskerende. Af primers vil jeg helt klart anbefale at tage et kig på dem fra Make Up For Ever. De har en primer til EVERY GIRLS NEED og de virker hamrende godt. Det samme gælder for settingsprays. De findes også i flere forskellige varianter med forskellige funktioner og her er det igen at finde frem til, hvad din settingspray skal kunne kunne, og så gå målrettet efter det.

Simone Malou’s favoritter

Personligt har jeg kombineret tør hud. Jeg kan godt lide full coverage, med et radiant/dewy finish. Min ynglings foundations er derfor: Nars Sheer Glow, Bobbi Brown Skin Longwear Weightless Foundation og Make Up Forever HD Stick Foundation. Jeg bruger primer i min T-zone der er en smule oil controlling, så min makeup ikke smelter af her, og så afslutter jeg altid med en fugtgivende settingspray. Mine favoritter her er: Too Faced Hangover Setting Spray og MAC Fix+

Tip: Få ALTID en prøve med hjem på den foundation du vælger! Prøv den af i en hel dag og se hvad du synes om den. Så kan du senere købe den hvis du er vild med den, eller returnere den og lede videre. Så undgår du fejlkøb!

Sådan finder du din perfekte foundation

Find den helt rette farve til din hudtone

Okay. Nu har du fundet den eller de foundations du godt kunne tænke dig at prøve, og det her den største udfordring melder sig. Hvilken farve er dit perfekte match? Da jeg var til træning med Global Makeup Artist for Fenty Beauty, Hector Espinal, lærte han os den nemmeste, hurtigste og mest fool-proof måde at finde din korrekte farve på, og den lyder sådan her:

Kig på farvemuligheder og udvælg 3 farve, du synes passer til dig.

Læg ét pump af hver farve på kinden lige ved siden af hinanden og smør den ud i nedadgående retning, så du har 3 striber på din kind. Kig i spejlet! Hvilken farve er næsten usynlig af de 3? og der har du altså dit perfekte match.

Undertone: Rød, Neutral eller Gul?

Hvis du shopper drugstore foundations er farveudvalget ofte ret smalt og derfor kan man ikke rigtig vælge efter hudtone, men shopper du i Sephora eller Magasin, så vær lige obs på hvilken undertone din hud har. Der findes 3: Rød, Neutral eller Gul! Der findes et hav af guides på nettet til at bestemme din huds undertone, så benyt dig af dem og vælg herefter. Mærker som Fenty og Make Up For Ever har forskellige navne, der hver indikerer undertonen på foundationen, ellers spørg endelig beauty advisorsne til råds. De ved det helt sikkert.

There you go!

Jeg håber du føler dig godt parat og top gearet til at finde den perfekte foundation til dig! Alle tips og trick i denne guide: Sådan finder du din perfekte foundation, er nogle jeg har tilegnet mig gennem min obsession med beauty, og mine træninger som beauty advisor i Sephora. Er du vildt uenig eller i tvivl om noget som helst af ovenstående? Så efterlad endelig en kommentar herunder. Held og lykke med jagten!

xoxo Simone Malou

 

 

4 thoughts on “Sådan finder du din perfekte foundation – en komplet guide

    1. Becca’s ever matte foundation er fantastisk! Nars All Day Luminous og Make Up For Ever Matte Velvet er også nogle virkelig fine bud 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.